SERVICII

Proiectarea structurilor metalice usoare

PROIECTARE

Proiectarea caselor pe structura metalica dupa tehnologia Unic Rotarex®, urmeaza aceiasi pasi ca la orice casa construita cu alt sistem.

Certificatul de urbanism

Certificatul de urbanism este primul document pe care trebuie sa-l cereti de la Serviciul de Urbanism al primariei de care apartine terenul pe care doriti sa construiti. Certificatul de urbanism explica conditiile in care se poate obtine o constructie cat mai aproape de dorintele si posibilitile dumneavoastra.

Estimarea

Estimarea se face de catre firmele alese de dumneavoastra sa oferteze tinand cont de cerintele dumneavoastra dar si de ingradirile date de certificatul de urbanism.

Proiectul de arhitectura

Proiectul de arhitectura se intocmeste de un arhitect membru al OAR (Organizatia Arhitectilor din Romania). Dupa ce ati obtinut mai multe estimari si ati ales sistemul constructiv, arhitectul intocmeste proiectul de arhitectura tinand cont de certificatul de urbanism.

Oferta

Oferta se intocmeste in baza proiectului de arhitectura, care contine suficiente date pentru a permite intocmirea unei oferte clara si definitiva.

Proiectul tehnic de rezistenta

Proiectul tehnic de rezistenta se intocmeste de ingineri specialisti care cunosc foarte bine sistemul constructiv in care se construieste casa. Unic Rotarex® produce doar in baza unor proiecte facute cu ingineri agreati, pentru a evita erori de calcul sau intocmirea de proiecte care nu vor putea fi realizate.

Verificarea MLPAT

Verificarea MLPAT se face in numele dumneavoastra de catre ingineri specialisti (in general profesori universitari sau ingineri cu foarte multa experienta), special autorizati pentru aceasta. Unic Rotarex® poate intermedia pentru dumneavoastra obtinerea verificarii MLPAT.

Planurile de instalatii

Planurile de instalatii electrice, apa, incalzire si canalizare se fac de obicei cu ingineri specialisti propusi de seful de proiect (arhitectul). Daca doriti instalatii speciale si automatizari, puteti gasi dumneavoastra specialistii doriti.

Autorizatia de construire

Autorizatia de construire se obtine din acelasi loc din care ati obtinut certificatul de urbanism. Puteti imputernici arhitectul sau puteti depune chiar dumneavoastra dosarul intocmit de arhitect pentru autorizare.

Productia structurilor metalice usoare

PRODUCTIE

Procesul de productie la fabrica de structuri Unic Rotarex® urmeaza cativa pasi foarte bine identificati prin procesele de control a productiei in fabrica convenite cu TÜV SÜD Munchen la certificare.

Productie repere structurale

Producem in proportie de 95% dintre reperele necesare unui proiect, iar restul de materiale se achizitioneaza de la terti certificati. Detinem 3 linii productie profile U si C, bazate pe utilaje care reprezinta tehnologie de ultima generatie la nivel mondial. Fiecare profil este imprimat cu cerneala rezistenta cu numele producatorului, numele profilului, din elementul, de la nivelul si lucrarea din care face parte. De asemenea, imprimam pe fiecare profil numarul de lot al materialului din care a fost realizat. Mai producem si accesorii de fixare sau elemente structurale sudate si vopsite sau zincate, pentru a va putea oferi un pachet complet de elemente structurale si organe de asamblare.

Coletarea

Coletarea se face pentru toate elementele care compun structura, la care nu s-a cerut preasamblare in elemente structurale. Coletele se dimensioneaza pentru a fi manipulabile cu maxim 3-4 persoane si se sigileaza cu benzi sudate la cald. Numarul benzilor se trece pe eticheta fiecarui colet pentru control. Coletele impachetate in cutii de carton se sigileaza cu benzi adezive personalizate cu logo-ul Unic Rotarex®.

Preasamblarea

Preasamblarea se face in fabrica, la cererea dumneavoastra, in elemente structurale care nu depasesc gabaritul camioanelor de transport. Elementele structurale mai mari se coleteaza. Atat la elementele structurale preasamblate cat si la cele coletate se aplica (in fabrica) o banda de cauciuc autoadeziva pe profilele care vor fi in contact cu betonul. Aceasta banda se numeste banda etansare racord.

Etichetarea

Etichetarea se face pentru fiecare colet, element preasamblat sau cutie cu accesorii de montaj. Eticheta cuprinde numarul nostru de identificare CE, toate informatiile privind numele producatorului, al clientului, lucrarea, nivelul, elementul si in cate colete s-a coletat. Pe eticheta gasiti data si ora productiei, numarul de benzi cu care s-a coletat, daca este cazul.

Depozitarea temporara

Depozitarea temporara este depozitarea pana la livrare. Lucrarile se stivuiesc pe paleti speciali, la capatul liniei de fabricatie, si se transporta in magazia de produse finite cu stivuitoare laterale pentru sarcini mari. Tot cu aceste stivuitoare se aduc la camion pentru incarcare.

Montajul structurilor metalice usoare

MONTAJ

Montajul se refera la operatiunea de asamblare a elementelor structurale in structura de rezistenta a constructiei. Elementele coletate se preasambleaza in elemente structurale, in santier, pe placa de beton a fundatiei. Organele de asamblare (suruburile) pentru preasamblare sunt filetante si se introduc in gauri preesxistente. Suruburile pentru montaj sunt autoforante.

Detalii montaj

Montajul se face conform proiectului tehnic, planului de montaj (detalii de executie), instructiunilor de montaj si planului 3D. Toate acestea, in cazul Unic Rotarex®, exista si sunt atat de clare si bine detaliate, incat tot mai multa lume incepe sa monteze in regim propriu sau cu ajutorul prietenilor. Avem o retea de colaboratori specializati sa monteze structurile noastre in tara si strainatate. Orice alte detalii se primesc prin telefon de la colegii nostri. Exemplul cel mai clar este Domnul Romica Firtat, din loc. Malul cu Flori, jud. Dambovita, care a reusit sa monteze singur o structura de casa. Click pe butonul de mai jos pentru a vedea simplitatea montajului structurilor metalice Unic Rotarex®. 

CONTACT

de Luni pana Vineri 8:00-16:00

Urmariti-ne pe social media