Spuneti NU structurilor facute cu flexul!!!

Spuneti nu structurilor taiate cu flexulCand dirigintele de santier o sa va ceara certificarile pentru structurile facute de diversi meseriasi in santier cu flexul si nu o sa mai puteti merge mai departe cu constructia, ce o sa faceti?!!!

Reg. (UE) nr. 305/2011 stabileste conditiile armonizate pentru comercializarea produselor pentru constructii si abroga Directiva 89/106/CEE; acesta se aplica obligatoriu tututor producatorilor de produse de constructii din domeniul armonizat. Conform Reg. (UE) nr. 305/2011, se considera produs pentru constructii orice produs sau set fabricat si introdus pe piata in scopul de a fi incorporat in mod permanent in constructii, sau parti ale acestora si a carui performanta afecteaza performanta constructiilor; iar controlul producţiei în fabrică reprezinta controlul intern documentat permanent al productiei dintr-o fabrica, in conformitate cu specificatiile tehnice armonizate relevante.

Incepand cu 01 iulie 2014, conform prevederilor art. 17 alin. (5) din Regulamentul (UE) nr. 305/2011, toti producatorii sunt obligati sa aplice marcajul CE pe toate produsele de constructii metalice cu rol structural conform standardului european armonizat SR EN 1090-1+A1:2012 si a standardului de executie SR EN 1090-2+A1:2012, pentru elementele din otel, respectiv a standardului de executie SR EN 1090-3, pentru elementele din aluminiu.
Pentru aceasta producatorul trebuie sa detina un Certificat de conformitate CPF, emis de un organism notificat, pe baza caruia poate emite Declaratia de performanta si aplica marcajului CE pe produs. Evaluarea conformitatii se refera la caracteristicile de fabricatie si unde este cazul si la caracteristicile de proiectare.

In cazul in care asamblarea elementelor se face prin sudura, producatorul trebuie sa implementeze si toate cerintele mentionate in seria de standarde SR EN ISO 3834 (in functie de clasa de executie).

CONTACT

de Luni pana Vineri 8:00-16:00

Urmariti-ne pe social media

127840cookie-checkSpuneti NU structurilor facute cu flexul!!!no