CASE PE STRUCTURA METALICA PRET LA CHEIE

Case pe structura metalica pret la cheieCase pe structura metalică preț la cheie este doar o expresie prin care oamenii incearca sa-si simplifice căutările. Asta nu înseamnă ca vor obține cele mai bune prețuri, ori ca o sa gasiti intotdeauna informatia corecta in respectiva cautare, deoarece:

1. Preturi pentru case standard. Se refera la o casa care a fost construita sau estimata prin mijloace tehnice de calcul. Pretul este doar informativ si insuficient pentru ca:

  • anumite modificări este posibil sa le cereți personal si aceasta modifica prețul;
  • prețurile materialelor și manoperelor la momentul constructiei pot fi foarte diferite;
  • o negociere diferită se poate produce intre același constructor si dumneavoastră;
  • factori ca inflatia, anotimpul, locația, fluctuatiile politico-economice, etc. pot sa modifice prețul la momentul la care construiti dumnevoastra.

2. Pretul pe metrul patrat la cheie. Astfel de pret se calculeaza pe baza experientelor anterioare si se indexeaza cu un coeficient de siguranta pentru a putea prelua toate fluctuațiile explicate mai sus. Nimeni nu vrea sa lucreze pe gratis și e corect asa ca acest tip de pret va fi un PRET MARE.

Unic Rotarex® nu mai construieste case la cheie de multa vreme, dar din toata experienta acumulata va propunem sa urmati acest GHID DE OBTINERE A CELUI MAI BUN PRET LA CHEIE PENTRU CASELE PE STRUCTURA METALICA.

Cereti oferte pe tipuri de lucrari de la producatori si ofertanti de servicii specializati si cumulati pretul acestora pentru a obtine pretul casei la cheie. Ulterior puteti sa cereti si un pret detaliat la cheie de la un singur constructor dar o sa stiti ce sa-i cereti pentru fiecare tip de lucrare. Altfel anumite lucrari vor trebui renegociate in dezavantajul dumneavoastra pentru ca nu ati fost explicit in ceea ce doriti. Asa apar costurile suplimentare, pe care multi nu le pot plati.
Nu mi-am propus aici sa va invat cum sa bugetati proiectul viitoarei dumneavoastra case.
Pretul de oferta al casei la cheie presupune ca ati facut deja proiectul de arhitectura si cei ce urmeaza sa va faca oferte stiu concret ce trebuie facut din proiect. Cea mai mare greseala este un proiect sumar (ieftin) facut doar pentru a trece de autorizare. Apoi asteptati totul de la un meserias fara prea multa scoala dar cu multa scoala a vietii, sa va faca o casa ieftina si buna. Sinceri fiind, nu va vine sa radeti?! Sau poate sa pangeti?
Arhitecții zilelor nostre au softuri ce pot obține lista de materiale si liste de cantitati de lucrari.. Daca definiti impreuna structura corecta a peretilor, planseelor si acoperisului, tipurile de finisaje si placari decorative ulterior va trebui sa decideti doar culori, preturi si calitati de materiale. Dumneavoastra nu meseriasul.
Sigur ca un asemenea proiect va costa mai mult dar poate economisi de zeci de ori (nu exagerez).
Detinand detaliile de executie nu sunt negocieri, cel ce face e clar ce are de facut.
Detinand cantitatile de materiale nu puteti fi inselati, furati sau sa platiti materiale distruse de marii meseriasi.
      1. Prețul materialelor. Cu lista de materiale, mergeti la magazin si negociati un pret. Dumneavoastra nu meseriasul sau constructorul. Sau poate vreti sa ia el si aceasta reducere. Apoi cereti sa vi se livreze la locatie in acelasi pret. Nu platiti meseriasul sa merga cu masina lui de 10 ori pe zi dupa ce-si mai aduce aminte.
Singuri puteți hotari calitati de materiale vreți sa puneți în casa dvs si asta o puteti face la fata locului.
     2. Prețul fundației. În baza proiectului de fundație si bineînțeles a cantitatilor de materiale, cereti oferte de la firme specializate in aceste tipuri de lucrari.
Nu luati in calcul pe cei ce nu au in dotare cofraje de fundare proprii, utilaje de sapare si tasare, care nu folosesc vibratorul de beton si decofrolul pentru ca le vor inchiria pe toate si va fi mult mai scump.
     3. Prețul structurii de rezistenta. Ar trebuii sa includă și prețul proiectului tehnic de rezistenta, pentru ca proiectarea sa fie in concordanta cu productia. Cereti pretul de la producatori nu de la constructori. Nu luati in calcul structuri fara planuri de montaj 2 si 3D, fara declaratii de performanta, cerificate de calitate si garantie. Nu luati in considerare oferte de la producatori ce nu au certificare europeana a calitatii si controlul productiei in fabrica.
Cum identificati producatorii reali de structuri metalice? Click aici!
     4. Prețul tâmplăriei. Cu tabloul de tamplarie de la arhitect cereti la producători sa va facă oferte în mai multe culori forme și calitati. Si decideti in cunostinta de cauza tamplaria casei dumneavoastra
     5. Pretul Instalațiilor de apa încălzire și canalizare ar fi recomandat să-l cereți tot de la firme specializate împărțit în materiale și manopere. Sunt de dorit toti ofertantii se fac planuri detaliate pentru a nu exista dubii ce se face si ce nu. Inca o data va repet:platiti planurile corecte penru ca economisesc nu cheltuiesc.
     6. Prețul instalațiilor electrice, securitate și iluminat la fel ca mai sus.
     7. Prețul manoperelor. Cu exceptia materialelor toate lucrarile de mai sus au si manopere. Au mai ramas preturi ce se pot cere la metrul patrat pentru:

  • placari cu osb, rigips, polistiren, etc.
  • pretul tencuielililor si spacluirilor;
  • zugraveli;
  • tencuieli decorative;
  • Placari decorative (faianta, gresie marmura, etc.)

Adunati aceste preturi o sa aveti pretul casei pe structura metalica la cheie.
Ca sfat final, dumneavoastra sunteți singurii interesati sa economisiti. Așa ca acest efort va poate ajuta sa obtineți prețul corect la cheie pentru casa dumneavoastră pe structura metalică. Dacă vi se pare dificil, o sa ajungeti sa plătiți prețul cel mare.
Va asigur ca toți cei ce vor înțelege ecuația de mai sus vor fi răsplătiți cu adevăratul preț al caselor pe structura metalica la cheie, care este clar mai mic decât la sistemele consacrate.

CONTACT

de Luni pana Vineri 8:00-16:00

Urmariti-ne pe social media

3945200cookie-checkCase pe structura metalica pret la cheieno